Over

Over

Mijn naam is Anne-Marie Benschop.

Kernwoorden voor wie ik ben en wat ik doe zijn: faciliteren van maatschappelijke verandering via mensen, samenwerken, visie, strategie, organisatie, verhalen, heelheid en eenheid.

Zo ben ik initiatiefnemer van het wijkproject rondom schaken in Kanaleneiland. Schaken is een mooi middel voor talentontwikkeling en dat niet alleen voor kinderen! Ook studenten en vaders en moeders kunnen via het geven van schaakles hun talenten ontdekken en laten groeien. Lees over het schaken meer op de websites Sterkerschaken en Make Your Move

Naar aanleiding van mij betrokkenheid in Kanaleneiland en aansluiting bij de wijkcoöperatie voelde ik de wens om nog meer te doen in en voor de wijk. Gebrek aan geld is volgens de huisarts gezondheidsklacht nummer 1. En dat probleem is rechtstreeks gekoppeld aan het verlangen naar het vinden van werk. Daarop besloot ik om mijn schaakschool uit te breiden met een ICT-school, waar mensen laagdrempelige ICT-opleidingen kunnen volgen. Het hele verhaal over de ICT-en Schaakschool vind je hier.

Lokale gemeenschappen, zoals wijken, hebben voor mij de menselijke maat en daar geloof ik heel erg in als ik denk aan de maatschappij van de toekomst. Ik ben daarom met veel plezier als projectleider ‘meten is weten’ aan de slag bij SamenBeter. Dit is een programma waar we sinds 2017 ¬†in een aantal wijken experimenteren met lokaal georganiseerde en mensgerichte gezondheidszorg.